időjárás 19°C Csaba 2022. július 6.
logo

Elvették a „szarkák” kedvét az ózdi strandtól

MNO
2010.06.17. 14:13

Újfent járőröznek majd az ózdi strand területén diákok: munkájuk a korábbi években olyan eredményes volt, hogy a fürdő területén jószerivel megszűntek a lopások.

Néhány éve még sorra érkeztek bejelentések az ózdi strandfürdő területén elkövetett lopásokról, amelyek úgyszólván egy csapásra megszűntek, illetve csak elvétve fordulnak elő annak köszönhetően, hogy már öt éve a rendőrök mellett diákjárőrök is szolgálatot teljesítenek – mondta Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A strandi lopások visszaszorítása és megelőzése érdekében az Ózdi Rendőrkapitányság, a putnoki Serényi Béla Gimnázium, az Ózd Közbiztonságáért Alapítvány az Ózd Városi Vízművel és Strandfürdővel és a polgármesteri hivatallal együttműködve elindította a Diákok a biztonságért elnevezésű akciót. A program keretében a gimnázium rendvédelmi tagozatos diákjai folyamatos járőrszolgálatot látnak el a strandfürdő területén a szünidő alatt.

Az egyenruhás fiatalok a nyitvatartási időben gyakorlatilag folyamatosan járőröznek, és vigyáznak a sokszor felelőtlen strandolók értékeire. Feladatuk többek között, hogy az őrizetlenül hagyott tárgyak tulajdonosát megkeressék, felhívják a figyelmét, hiszen a tolvajok „munkáját” csak a pihenni vágyók együttműködésével lehet lehetetlenné tenni. A diákok lankadatlan szorgalommal vesznek részt a programban, tevékenységüknek köszönhetően jelentősen javult a közbiztonság a strandon – mondta a rendőrségi szóvivő, hozzátéve: tavaly nem történt bűncselekmény.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.