időjárás 24°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Hatalmas balesetet szenvedett a magyar csapat a német autópályán + videó

Fokozottan ellenőrizték a taxikat

MNO
2010.06.29. 17:05

A taxikra kiterjedő, fokozott ellenőrzést tartott kedden a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és több szervezet a turisztikailag frekventált fővárosi pályaudvarok környékén - közölte Papp Judit, a BRFK sajtóügyeletese az MTI-vel.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint az akció során 128 gépjárművezetőt, illetve autót ellenőriztek a Nyugati pályaudvarnál és a Keleti pályaudvarnál. A Fővárosi Közterület-felügyelet hét esetben szabott ki helyszíni bírságot, míg a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának munkatársai öt emberrel szemben tettek szabálysértési feljelentést. A Nemzeti Közlekedési Hatóság hat járművet rendelt be soron kívüli műszaki vizsgálatra, továbbá két jármű műszaki vizsgáját érvénytelenítette.

Az akció során különös figyelemmel ellenőrizték a járművek rendszámtábláját, és ha valamilyen hiányosságot tapasztaltak, azonnal intézkedtek az adott jármű vezetőjével szemben. A rendőrség a szabályszegések visszaszorítása érdekében szükségesnek tartja, hogy „hasonlóan komplex intézkedésekkel a jövőben is visszatérően és fokozottan hajtson végre fokozott ellenőrzéseket”.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.