időjárás 24°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Hiába próbálta kétszer közvetlen közelről lelőni

MNO
2010.06.21. 08:25

Emberölés bűntettének kísérlete, valamint visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűntett miatt javasol vádemelést az ügyészségnek a rendőrség azzal a férfival szemben, aki a nyílt utcán próbálta lelőni korábbi élettársát – tájékoztatott a rendőrség hétfőn.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a negyvenéves helybeli férfi 2010. március 16-án az Ormos Ede utcában támadt rá korábbi élettársára, majd pisztolyát a sértettre fogta, s közvetlen közelről megpróbálta lelőni.

A fegyver nem sült el, ezért a férfi újra próbálkozott, de a szakszerűtlenül átalakított pisztoly nem működött. Ekkor a gyanúsított a földre lökte a nőt, majd fojtogatni kezdte. A bántalmazásnak két a sértett segítségére siető hódmezővásárhelyi lakos vetett véget. Az elkövető elmenekült a helyszínről, a kiérkező járőrök néhány perccel később fogták el a közelben – tudatta a főhadnagy.

A nyomozás során az igazságügyi fegyverszakértő megállapította, hogy a gyanúsított által használt eszköz lőfegyvernek és lőszernek minősül, amihez engedély szükséges. A férfi előzetes letartóztatását március 19-én rendelte el a Szegedi Városi Bíróság.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.