időjárás 25°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Lemond Boris Johnson

Megvalósulhat az észak–déli folyosó

MNO
2010.06.30. 16:22

Az észak–déli gazdasági, kereskedelmi és idegenforgalmi kapcsolatok fejlesztését elősegítő közlekedési folyosó létrehozásának támogatásáról írtak alá szándéknyilatkozatot hétfőn a lengyelországi Szczecin városában megrendezett konferencián – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-vel.

A tárca tájékoztatása szerint a magyar küldöttséget Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési helyettes államtitkára vezette, és írta alá a CETC-ROUTE 65 nevet viselő közép-európai közlekedési folyosó létrehozására irányuló szándéknyilatkozatot. A Szczecini Deklarációt Horvátország, Lengyelország, Svédország és Magyarország miniszteri és államtitkári rangú képviselői látták el kézjegyükkel. Csehországból és Szlovákiából a nemrég lezajlott választások miatt csak az ügyvezető kormányok delegáltjai vehettek részt a konferencián. Ez a két ország a későbbiekben írja alá hivatalosan a dokumentumot.

A közlekedési folyosón a Balti-tenger és az Adriai-tenger kikötőibe érkező áruk könnyebben jutnak el Közép-Európába, a közép-európai áruk a kikötőkből a világ minden tájára. A közlemény szerint Schváb Zoltán hozzászólásában hangsúlyozta, hogy az intermodális közlekedést lehetővé tévő „zöldfolyosó” kialakítása a cél, amely a környezetbarát közlekedés szempontjainak érvényesülését segíti a jövőben. Magyar részről az együttműködésben Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye vesz részt – írja az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.