Szászfalvi elzárja az OCÖ pénzcsapját, górcső alatt Kolompár

Állami számvevőszéki vizsgálatot, egyúttal törvényességi ellenőrzési eljárást kezdeményezett Szászfalvi László nemzetiségi államtitkár az Országos Cigány Önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatban. Egyúttal levélben szólította fel Kolompár Orbán OCÖ-elnököt, hogy további kifizetéseket ne tegyen. Ma egyébként folytatódik Kolompárék büntetőpere.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/722352"><strong>• Hazudott a bíróságnak a Kolompár-per másodrendű vádlottja? + Képek</strong></a>

Magyar Nemzet
2010. 07. 01. 3:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Haladéktalanul át kívánja tekinteni az Országos Cigány Önkormányzat újabb kétes gazdálkodási-működési ügyeit Szászfalvi László egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkár – tudtuk meg. Szászfalvi Kolompár Orbán OCÖ-elnököt az önkormányzat költekezésének befagyasztására szólítja fel az ÁSZ-vizsgálat és a törvényességi ellenőrzés lezárulásáig.

Amint arról korábban beszámoltunk, a múlt szombaton az OCÖ baloldali többsége több mint százmillió forint odaítéléséről döntött szabálytalanságok közepette. A Lungo Drom országos cigányszervezet, amelynek frakciója ellenzékben van az OCÖ 53 fős testületében, múlt vasárnap közleményben tudatta, mélyen felháborítja a kisebbségi önkormányzati ciklus végén történő közpénzosztogatás. A Lungo Drom-os képviselők felhívták a közvélemény figyelmét arra, a százmillió forintos nagyságrendű összeg odaítéléséről szóló határozatokat úgy hozta meg az OCÖ-többség, hogy előzőleg a képviselők nem kaptak előterjesztéseket, háttéranyagokat. Az sem volt tisztázva, milyen források terhére nyitották meg a pénzcsapot Kolompárék.

További részletek a csütörtöki Magyar Nemzetben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.