A 628 kilós tortatornyot 508 kiló lisztből, 350 tojásból és 15 kiló vajból készítette el a Gilles Stassart séf és Jean Bocabeille építész vezette cukrászok, építészek, mérnökök alkotta csapat azért, hogy bekerülhessenek a Guinness rekordok könyvébe.
Csütörtökön mutatták be Párizsban egy építészeti központban, és azt tervezték, hogy vasárnapig mindenki a csodájára járhat a 7,82 méter magas süteménycsodának. Sajnos a francia fővárost elöntő hőhullámban már péntek estére megolvadt és instabillá vált a remekmű. Szerencsére a Guinness rekordok helyi jegyzője még idejében odaért, hogy hitelesítse az alkotást.
Mivel egyre inkább a Pisai ferdetoronyhoz kezdett hasonlítani, elbontották, s vasárnap már csak néhány darabot láthatott belőle a nagyközönség.
(bumm.sk)
War Clouds Gather Over Europe as Brussels Escalates Military Preparations















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!