Újabb parkolási korrupció a fővárosban? + Leleplező videó

Zsebben viszik ki a napi parkolódíjat az őrök az egyik angyalföldi autószalonból és szervizből a Hír Televízió birtokába került felvétel szerint. A XIII. kerület fideszes parlamenti képviselője az önkormányzat résztulajdonában lévő parkolási cég ügyvezető igazgatójának leváltását követeli az újabb korrupciós eset leleplezése után. Spaller Endre a felvételt várhatóan a parlamentben adja majd át az önkormányzatokat is felügyelő belügyminiszternek.

MNO
2010. 07. 14. 19:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nézze meg a hírTV leleplező felvételét!


Kenőpénzért érkeznek a patkolóőrök az egyik angyalföldi autószalonba. A Hír Televízió felvételein jól látszik, amint egyikük leveszi a láthatósági mellényt, és bemegy a szalon szervízfelvételi irodájába. Ott egy műanyag pohárba beledobják a napi 2500 forintot, amit majd a zsebébe tesz. Távozóban az övezetben parkoló autókra egy pillantást se vet.

2009-ben négy ellenőr bukott le, most 2010-ben tíz ellenőr – mondta Prohászka Attila. A kirúgott parkolási ellenőr azt állítja, a szocialista bástyának számító XIII. kerületben üzlethelyiségek, műhelyek ezrei mentesülnek kenőpénz fejében a parkolódíj megfizetése alól. A korrupció 160 millió forint bevételkiesést is okozhat évente az önkormányzati tulajdonú parkolótársaságnak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság jelenleg öt parkolóőr ellen folytat eljárást vesztegetés gyanújával. A televízió információi szerint a lassan két éve tartó nyomozást nemrégiben az ügyészség meghosszabbította fél évvel.

A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. vezetése 2 és fél éve nem tesz semmit a korrupció felszámolása érdekében – állítja a kerület fideszes képviselője. „Rusznák Imre, aki 12 éven keresztül szocialista fővárosi képviselő volt, úgy tűnik, hogy élvezi a szocialista Tóth József bizalmát, ezért a helyén maradhat. Amíg ő a helyén van, úgy tűnik, hogy a korrupciót nem fogjuk tudni felszámolni” – közölte Spaller Endre fideszes országgyűlési képviselő.

A kft. ügyvezető igazgatóját, Rusznák Imrét nem érte el a Hír TV, a cég szóban nem nyilatkozik, és írásos közleményt is csak csütörtökre ígért. Spaller Endre a birtokába került felvételeket egy parlamenti interpellációban átadja majd Pintér Sándor belügyminiszternek.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.