Súlyosabb ítéletet kér az ügyészség Zuschlagra

Az első fokon megállapítottnál nagyobb mértékű vagyon elkobzását is indokoltnak tartaná Zuschlag János volt szocialista képviselő esetében a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség – értesült lapunk. A több egykori MSZP-s politikust is érintő, bűnszervezetben elkövetett csalás miatt indított eljárás másodfokú tárgyalását három hónap múlva nyithatja meg a szegedi táblabíróság.

Magyar Nemzet
2010. 08. 27. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyosabb ítélet kiszabását látja indokoltnak Zuschlag János és társai ügyében folytatott bírósági eljárásban a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, és ilyen tartalmú indítvánnyal fordult a Szegedi Ítélőtáblához – tudta meg a Magyar Nemzet. Az eljárás iratait – csaknem egy mikrobusznyi dokumentumot – a vádhatóság a törvényben megszabott harminc napon belül feldolgozta és továbbította a táblabíróságnak.

A vádat másodfokon képviselő Horányi Miklós szegedi fellebbviteli főügyész lapunknak azt mondta: mindenben indokoltnak tartják az első fokon ítélkező bíróság által megállapított büntetéseket, és fenntartják azt az ítéletsúlyosbító fellebbezést, amelyet a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a per kecskeméti tárgyalásának végén jelentetett be. A főügyész arról tájékoztatott, a másodfokú eljárásban azt is indítványozzák, hogy az elsőrendű vádlottal szemben kiszabott vagyonelkobzást a tábla a korábbinál nagyobb mértékben állapítsa meg. A vádhatóság ezen álláspontjáról Kovács M. Gábor, Zuschlag védője azt mondta: az értékeléssel megvárják, hogy írásban is megismerjék az ügyészségi átirat tartalmát – olvasható a pénteki Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.