Egyharmadnyi mennyiséget tudtak csak főzni

A Bestillo Pálinkaház újonnan kialakított látogatóközpontját csütörtökön adják át a cég székhelyén, Boldogkőváralján – tájékoztatta Vavrek Zsolt ügyvezető igazgató az MTI-t.

MNO
2010. 10. 20. 6:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beruházásra mintegy 90 millió forintot költöttek. A létesítmény kivitelezési költségeinek felét uniós forrásból, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (UMVP) támogatásával finanszírozták. A látogatóközpont mintegy 400 négyzetméter alapterületű. A létesítmény két szintjén helyet kapott egy látványraktár, egy shop, továbbá egy múzeumi rész, valamint egy konferenciák rendezésére alkalmas rendezvényterem (kóstolóterem) is.

A Bestillo Pálinkaház 6,5 hektáros saját barackültetvényén az idén mintegy 30 tonna – földrajzi eredetvédett – gönci barackot szüreteltek a kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére. Ebből a mennyiségből mintegy 3000 liter 40 fokos pálinkát állítanak elő. Ez a mennyiség a cég 10 000 literes termelésének valamivel kevesebb mint egyharmadát teszi ki.

Vavrek Zsolt elmondta: a cég mintegy 30-40 százalékos árbevétel-növekedést tervez ebben az évben. A pálinka-előállítással foglalkozó vállalkozás tavaly mintegy 70 millió forintos árbevételt ért el. Ez hozzávetőleg 20 százalékkal volt több az előző évinél.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.