18-an kerültek a pozitív listára

Eddig tizennyolc Csongrád megyei cég került a közelmúltban létrehozott fogyasztóvédelmi pozitív listára, az egyéni és társas vállalkozások képviselői pénteken vették át az ezt igazoló okmányokat Szegeden.

MNO
2011. 04. 08. 10:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) által létrehozott pozitív listára azok a cégek kerülhetnek föl, amelyeknél az átfogó ellenőrzés mindent rendben talált, s egy évre visszamenőleg sem tapasztaltak hiányosságokat – mondta Petrik Sándor, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének igazgatója.

A március 1-jén indult vizsgálatok során elsősorban a ruházati, cipő- és lakberendezési üzletek árfeltüntetési és árfelszámítási gyakorlatát vizsgálták. A nyári szezonban a frekventált vendéglátó-ipari egységeket és a taxikat, az esztendő második felében pedig a szavatossági, jótállási igények, valamint a vásárlókönyvi bejegyzések kezelését ellenőrzik majd a felügyelet munkatársai – közölte az igazgató.

Országosan eddig összesen 365 vállalkozás szerepel az NFH – az interneten is közzétett – listáján, ebből tizennyolc működik Csongrád megyében. A cégek a tanúsító okmányt üzletükben is kihelyezhetik – tudatta Petrik Sándor. B. Nagy László kormánymegbízott hangsúlyozta, a kormányzat fontos törekvése, hogy a közigazgatás ügyfélbaráttá váljon, a pozitív lista létrehozása jó példája ennek a szemléletnek. Emellett kiemelt törekvés, hogy a közigazgatás működése ésszerűbb és olcsóbb legyen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.