35 milliárd dolláros hitelt kaphatnak az arab országok

35 milliárd dollárnyi áthidaló kölcsönt kaphatnak a Nemzetközi Valutaalaptól az észak-afrikai és a közel-keleti országok. A szervezet szakértői azt remélik, hogy a programnak köszönhetően sikerül rendezni a helyzetet.

MNO
2011. 04. 17. 13:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dominique-Strauss Kahn, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója a szervezet tavaszi konferenciáján elmondta: szakértőik azt remélik, hogy a Nemzetközi Valutaalap által felajánlott segítségnek köszönhetően sikerül rendezni a helyzetet az észak-afrikai és a közel-keleti országokban.

A Nemzetközi Valutaalap becslései szerint a politikai zavargások jelentős gazdasági károkat okoztak az észak-afrikai és a közel-keleti országoknak, amelyen áthidaló kölcsönök formájában kívánnak segíteni. A lehetőség a térség országainak többsége számára adott, még akkor is, ha nem kívánnak élni vele.

A legtöbb észak-afrikai országban a magas munkanélküliség, a versenyképesség hiánya jelenti a problémát, a nem olajexportáló országok körében különösen. A szervezet a nem olajexportáló országok esetében mindössze 2 százalékos növekedéssel számol.

(portfolio.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.