54 lázadóval végeztek a kormányerők

A pakisztáni biztonsági erők harci helikopterek támogatásával 54 feltételezett lázadót öltek meg az északnyugati törzsi területen, az afgán határ közelében, ahonnan a hadsereg már jó ideje próbálja kifüstölni a tálibokat – közölte pénteken egy kormánytisztviselő. Három katona is meghalt az összecsapásokban.

MNO
2011. 04. 08. 8:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katonák rutinjárőrözést végeztek Mohmand törzsi terület Paizai körzetében, amikor támadás érte őket – mondta Makszúd Haszan, a régió helyettes vezetője. A katonák viszonozták a tüzet, és megöltek tíz felkelőt, de közben légi támogatást kértek.

A hadsereg meg is adta azt, s a lázadók állásait célba vevő helikopterek és harci gépek további 44 felkelőt megöltek, sokat pedig megsebesítettek. Két vagy három polgári személy is meghalt, amikor egy lakóházat talált el egy aknagránát – tette hozzá Haszan.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.