Az elfogadás után megnyugszanak majd a kedélyek

A parlament alkotmányügyi bizottságának fideszes elnöke szerint nincs igaza azoknak, akik szerint előkészítés nélkül, nagyon gyorsan zajlik az alkotmányozás, hiszen az már közel egy éve folyik.

MNO
2011. 04. 08. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balsai István ezt az alkotmányügyi bizottság által rendezett, „Az új alaptörvényről – elfogadás előtt” című tudományos konferenciát megnyitó beszédében mondta pénteken a Parlamentben. A kormánypárti politikus emlékeztetett, az Országgyűlés hétfőn szavaz az alaptörvény-javaslathoz benyújtott módosító indítványokról, ám – mint fogalmazott – még mindig nem késő kifejteni az érveket.

Az alkotmányozást túl gyorsnak tartó véleményekre reagálva felidézte, hogy tavaly az új parlament a megalakulása után nem sokkal döntött az új alkotmány előkészítésének megkezdéséről, és létre is jött egy nagy létszámú előkészítő bizottság. Az új alaptörvényt pedig idén április közepén elfogadja a Ház, vagyis közel egy évet vett igénybe az alkotmányozás folyamata – hangsúlyozta. Balsai István megjegyezte, az új alkotmány előkészítése nem volt mentes a vitáktól, most sem az, de úgy vélik, hogy az elfogadás után nyugvópontra jutnak majd a kedélyek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.