Az ima közben robbantotta fel magát

Felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő egy indonéziai mecsetben a pénteki ima során, huszonhatan megsebesültek.

MNO
2011. 04. 15. 9:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támadás az észak-jávai Cirebon városában, egy rendőrök által gyakran látogatott imahelyen történt: a sebesültek többsége a biztonsági erők közül került ki. A 237 milliós Indonéziában él a legtöbb muszlim a világon. A szélsőségesek támadásai 2002 óta egyre gyakoribbak: kedvelt célpontjaik közé tartoznak a nyugati szállodák és éttermek. Az utóbbi évek merényleteiben 260-an haltak meg, többségük külföldi volt.Az iszlám államot követelő szélsőségesek a múlt évben az indonéz hatóságokat is megfenyegették. A rendőrség 2010-ben komoly offenzívát indított a terroristák ellen, miután Szumátra északi részén felfedezték egyik titkos kiképzőközpontjukat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.