Eljátszotta, hogy MÁV-os

Vasúti síneket akart eladni a MÁV nevében egy pusztaszabolcsi férfi, de a leendő vevő gyanút fogott és értesítette a rendőröket – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.

MNO
2011. 04. 15. 12:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasúti síneket a Székesfehérvár és Budapest közötti pályarekonstrukció miatt helyezték el a készülő új pályaszakasz mellé Zichyújfalunál. A pusztaszabolcsi férfi figyelmét felkeltette az értékes vasanyag, és magát a MÁV alkalmazottjának kiadva vevőt keresett a sínekre – mondta el R. Szabó Ágnes. A férfi és üzleti partnere ötmillió forint vételárban egyezett meg, és az üzletről még adásvételi szerződés is készült.

A vevő azonban gyanút fogott, és a rendőrökhöz fordult. Az eladót a gárdonyi nyomozók kihallgatták, és a férfi beismerő vallomást tett – közölte. A férfinak nem ez volt az első illegális sínügylete. Tavaly nyáron tetten érték, amikor társaival a Zichyújfalu vasútállomása mellett lerakott sínekből lopott el néhányat, idén télen pedig egy ismerőse kérésére szállított el ugyanonnan 35 tonna sínt. Az ellopott, méteres darabokra vágott, 2,1 millió forint értékű vasanyagot a rendőrség megtalálta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.