Exhumálják Allende maradványait

A chilei igazságszolgáltatás pénteken elrendelte Salvador Allende egykori chilei elnök földi maradványainak kihantolását és megvizsgálását, hogy választ kapjon a kérdésre, vajon öngyilkos lett, vagy merénylet oltotta ki az 1973. szeptember 11-i államcsínnyel megbuktatott egykori baloldali elnök életét.

MNO
2011. 04. 15. 16:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mario Carroza bíró elfogadta a volt elnök családja által szerdán előterjesztett kérést, és az exhumálásra „május második felében” sort kerítenek – közölte egy igazságügyi szóvivő. Allendével, aki 1970-től Chile szocialista elnöke volt, golyó végzett a santiagói elnöki palotában, amelyet a hadsereg repülőgépekről bombázott. A puccsot Augusto Pinochet tábornok irányította.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.