Folytatódott a gólzuhatag az Európa-ligában is

<p>A Bajnokok Ligája kétnapi bő góltermése után az Európa-ligában is csak úgy potyogtak a gólok. A második számú európai labdarúgókupa-sorozatban a Benfica 4–1-re verte a Dzsudzsák Balázzsal felálló PSV-t, a Villarreal és a Porto pedig egyaránt 5–1-re győzött a Twente, illetve a Szpartak Moszkva ellen. A Dinamo Kijev hazai pályán 1–1-re végzett a Bragával.</p>

Pintér Patrick
2011. 04. 08. 6:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtöki eredmények után még az is előfordulhat, hogy három portugál csapat kerül be az Európa-liga legjobb négy együttese közé, hiszen a Benfica és a Porto nagyarányú győzelmével szinte már kvalifikálta magát az elődöntőbe, egyedül a Bragának kell még vért izzadva harcolnia a visszavágón a Dinamo Kijev ellen. A Benfica a Luz (Fény) stadionban a PSV-t fogadta, s már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert. Előbb a régi fényében tündöklő Aimar, majd a fiatal Salvio értékesített egy bal oldali beadást. A Dzsudzsák Balázzsal felálló vendégeknek momentumaik alig voltak, így nem lehetett csodálkozni azon, hogy a szünet után Salvio szép egyéni játék után ismét bevette Isaksson kapuját. A hajrában aztán a vendégek is begyötörtek egyet a csereként beállt Labyad révén, de a 94. percben Saviola megadta a kegyelemdöfést, amikor közelről a jobb felsőbe bombázta a negyedik lisszaboni gólt.

Portóban is csak az első játékrész végén indult be a góllövő gépezet, egy bal oldali centerezésre Falcao érkezett mintaszerűen, s előrevetődve a hálóba fejelt. Majd ismét hosszú, közel félórás csend következett, mígnem Varela gólja megtörte azt. Tíz perc múlva jött Maicon, majd gyorsan a vendégek szépítő találata. A végén ismét Falcao villogott, s két újabb góllal magabiztossá tette a hazaiak győzelmét.

Hamarabb jutott vezetéshez a Villarreal, amely Marchena szöglet utáni bólintásával már a 22. percben előnyhöz jutott. Közvetlenül a szünet előtt pedig újabb két góllal terhelte meg a Sárga tengeralattjárónak becézett spanyol együttes a Tewnte kapuját. Előbb Borja Valero értékesített egy ziccert, majd Nilmar bújt ki az elmélázó holland védők közül, s fejelt a hálóba. A fordulás után Rossi pókhálózta ki a jobb felső sarkot, az ötödik gólt pedig Nilmar lőtte egy szép lefordulás után. A vendégeknek azért összejött a szépítés Janko révén, de a továbbjutás kérdése alighanem eldőlt.

Kijevben a gyors gólváltást követően kiegyenlített játék folyt, még azután is, hogy a hazaiaktól Sevcsenkót a 61. percben kiállította a játékvezető.

Eredmények:

Benfica–PSV 4–1 (Salvio 2, Aimar, Saviola, ill. Labyad) Dzsudzsák végig
Villarreal–Twente 5–1 (Nilmar 2, Marchena, Borja Valero, Rossi, ill. Janko)
Porto–Szpartak Moszkva 5–1 (Falcao 3, Varela, Maicon, ill. K. Kombarov)
Dinamo Kijev–Braga 1–1 (Jarmolenko, ill. Huszjev – öngól)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.