Kalózok léptek a fedélzetre

Kalózok hatalmukba kerítettek egy német tulajdonban lévő teherhajót az Indiai-óceánon, Omán partjaitól mindössze 55 kilométerre – közölte pénteken az európai uniós haditengerészeti erő (EU NAVFOR).

MNO
2011. 04. 08. 14:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EU NAVFOR jelentése szerint az Antigua és Barbuda közép-amerikai szigetország zászlaja alatt közlekedő „Susan K” hajó Mumbaiból indult és Port-Szudán felé tartott, amikor legalább tíz kalóz felment a fedélzetre, és megtámadta a legénységet, hat Fülöp-szigeteki és négy ukrán állampolgárt.

A kalóztámadások továbbra is gyakoriak Kelet-Afrika partjainál annak ellenére, hogy a nemzetközi hadihajók rendszeresen járőröznek a környéken. A többnyire Szomáliából származó tengeri rablók átlagosan 5 millió dolláros váltságdíjat kérnek egy hajóért és legénységéért cserébe.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.