Lovas rendőrök a fővárosi temetőkben

Lovas és kutyás rendőrök biztosítják a temetőlátogatók nyugalmát a budapesti sírkertekben tavasztól – közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) szóvivője pénteken az MTI-vel.

MNO
2011. 04. 08. 9:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szűcs Panni elmondta, a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. és a Készenléti Rendőrség együttműködési megállapodásának értelmében a rendőrség jelentős erőket mozgósít a sírkertekbe. A speciális kutyás és lovas rendőri „egységek” külön járőröznek. Mint mondta, azt szeretnék elérni, hogy a temetőlátogatóknak ne a lelketlen tolvajokra kelljen figyelniük, hanem nyugodt körülmények között ápolhassák, gondozhassák szeretteik sírját. Utalt arra, hogy az idős embereket gyakran sírgondozás, virágültetés közben fosztják ki tolvajok, vagy amikor a közeli csaphoz mennek vízért.

A kutyás és lovas rendőrök bármelyik budapesti temetőben felbukkanhatnak a jövőben, ám járőrözésüket biztonsági okokból nem jelzik előre. Várhatóan azokban a temetőkben jelennek meg gyakrabban, ahol az előző havi statisztikai kimutatások szerint nagyobb szükség van a védelem megerősítésére. Első alkalommal a speciális rendőri egységek a X. kerületi Újköztemetőben teljesítettek szolgálatot a múlt héten. Ez a legnagyobb sírkert Budapesten, több mint kétszáz hektáros területen fekszik.

A szóvivő elmondta, az érintett 16 kerületi rendőrkapitányság valamennyi vezetője együttműködéséről biztosította a BTI vezetését. Szűcs Panni ugyanakkor azt hangoztatta: a BTI a jövőben is feladatának tekinti a temetők rendjének a fenntartását, ezért a lovas és kutyás rendőri egységek mellett továbbra is működteti saját biztonsági szolgálatát a fővárosi sírkertekben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.