Még a 15 éves lány is benne volt a családi drogüzletben

Kábítószer-terjesztő családon ütöttek rajta a rendőrök Nyíregyházán; a drogot a férj, a feleség és 15 éves lányuk közösen árulták – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője pénteken.

MNO
2011. 04. 15. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyomozók az akcióosztály kommandósaival együtt csütörtök este ütöttek rajta a családon, és a házkutatás során 150 gramm marihuánát, 50 grammnyi ecstasy tablettát, valamint számos, az adagoláshoz szükséges eszközt foglaltak le – mondta Fülöp Gergely. A százados tájékoztatása szerint a rendőrök néhány másodperc alatt behatoltak a család lakásába, a gyanúsítottak azonban még megpróbálták eltüntetni a nyomokat, a vécén lehúzni a kábítószert. Az ingatlanon a rajtaütéskor a háziakon kívül két kisgyermek, valamint több más személy, köztük valószínűleg vásárlók tartózkodtak – tette hozzá a szóvivő.

Az akció során szinte minden helyiségben, a gyermekszobában, a hálóban és a vécében is találtak drogot. A kutatásban kábítószer-kereső kutya is segítette a rendőröket.

A 37 éves férjet és feleségét őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásba helyezésüket. A 15 éves lányuk – aki a jelenlegi adatok szerint nemcsak a kábítószer-terjesztésében segédkezett, hanem maga is fogyasztotta a drogot –, valamint a vásárlók szabadlábon védekezhetnek. Az utóbbiak tucatnyian vannak, kisebb mennyiségben kábítószert is találtak náluk – mondta Fülöp Gergely. A százados szólt arról is, hogy javában tartott a házkutatás, amikor besétált egy bódult állapotban lévő fiatal; tagadta vásárlási szándékát, de szervezetében a gyorsteszt drogot mutatott ki. A lefoglalt kábítószer feketepiaci árát 750 ezer forintra becsülik a nyomozók.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.