Milliókért árvereztek el kínai kincseket

Kínai műalkotások egyik legjelentősebb gyűjteményét árverezte el Hongkongban 51,2 millió dollárért (9,4 milliárd forintnak megfelelő összegért) a Sotheby’s aukciósház.

MNO
2011. 04. 08. 10:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A porcelánokkal tarkított Mejjinting (Meiyinting)-kollekció darabjai a 14. és a 18. század közötti időszakból származnak. Noha a gyűjtemény iránt a világ minden tájáról akadt érdeklődő, a leütési ár végül jócskán az előzetesen várt alatt maradt. A Sotheby’s 91 és 137 millió dollár közötti összegre számított. A legmagasabb árat, 6,5 millió dollárt egy Ming-dinasztiabeli tálért adták. A Sotheby’s tavaszi hongkongi aukciósorozata eddig 337 millió dolláros bevételnél tart.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.