Pilhál György: Bolgár-export Skandináviába

MNO
2011. 04. 08. 6:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki eddig nem ismerte, most beárazhatta Bolgár György baloldali megmondóembert; szerdán Stockholmban, a Svéd Akadémia és a Pen Nemzetközi Írószövetség rendezvényén mutatta be – rendezői segédlettel –, milyen egy igazi posztbolsevik sajtóbeszélgetés. A Jelentés Magyarországról címmel tartott előadás végén a közönség, bár szeretett volna, nem tehetett fel kérdéseket a boldogult Kádár-rezsim sztárújságírójának, ugyanis a szervezők (akik amúgy mindent megtettek, hogy ne lehessen rögzíteni az elhangzottakat) a terembérlet lejártára hivatkozva megköszönték a jelenlévők részvételét, és lekapcsolták a villanyt, viszlát. Miközben a magyar közönség háborogva tiltakozott az arrafelé különösen ritka fordulaton, a derűsen nevetgélő hírlapíró – az ATV-ben, a Klubrádióban és a Népszavában szokott uszítani – fürgén elhagyta a helyszínt.

(Magyar Nemzet, 2011. április 8.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.