Rangadót nyert a Milan, de még nem nyugodhat meg

<p>A városi vetélytárs Internazionale felett aratott 3-0-s győzelemmel közelebb került a hőn áhított bajnoki elsőséghez a Milan labdarúgócsapata, ám az őt üldöző Napoli is győzött, így továbbra is szoros az olasz élvonal mezőnye. A Manchester Unitednek viszont sikerült hétpontosra növelnie előnyét, míg a Barcelona a Real Madrid hazai vereségét kihasználva már nyolc ponttal vezet. A Dortmund még mindig őriz hétegységnyi fórt, míg a Lille jelenleg négy ponttal szerzett többet a mögötte álló Marseille-nél.</p>

Pintér Patrick
2011. 04. 04. 6:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anglia, Premier League, 31. forduló

A hétvégi eredmények ismét a Manchester United malmára hajtották a vizet, hiszen a Vörös Ördögök többek között Wayne Rooney mesterhármasának köszönhetően idegenben 4-2-re legyőzték a West Ham Unitedet, az őt közvetlenül üldözők közül viszont az Arsenal, a Chelsea és a Tottenham is csak döntetlent ért el aktuális riválisa ellen. Egyedül a városi vetélytárs Manchester City tudott nyerni, de nagyon, hiszen Roberto Mancini együttese alaposan kitömte a Sunderland hálóját (5-0).

Ami a magyar érdekeltségű csapatokat illeti, Bogdán Ádám ismét kispados volt a Boltonban, amely most 2-1-re kikapott Birminghamben a Citytől, Gera Zoltánnak viszont még ott sem jutott hely a Fulhamben, a londoniak 3-0-ra győztek az újonc Blackpool ellen. A Bolton jelenleg 8., a Fulham 10. a tabellán.

Eredmények:

West Ham United–Manchester United 2-4 (Noble 2, mindkettőt 11-esből, ill. Rooney 3, egyet 11-esből, Hernández)
Birmingham City–Bolton 2-1 (Phillips, C. Gardner, ill. Elmander
Everton–Aston Villa 2-2 (Osman, Baines – 11-esből, ill. D. Bent 2)
Newcastle–Wolverhampton 4-1 (Nolan, Ameobi, Lövenkrands, Gutiérrez, ill. Ebanks-Blake)
Stoke City–Chelsea 1-1 (Walters, ill. Drogba)
West Bromwich–Liverpool 2-1 (Brunt 2, mindkettőt 11-esből, ill. Skrtel)
Wigan–Tottenham 0-0
Arsenal–Blackburn 0-0
Fulham–Blackpool 3-0 (Zamora 2, Etuhu)
Manchester City–Sunderland 5-0 (A. Johnson, Tévez – 11-esből, David Silva, Vieira, Y. Touré)

Az élmezőny:
1. Manchester United 66 pont
2. Arsenal 59
3. Manchester City 56
4. Chelsea 55
5. Tottenham 50

A góllövőlistát a 20 gólos Berbatov (Manchester United) vezeti.


Franciaország, Ligue 1, 28. forduló

A francia bajnokság élmezőnyében nem történt jelentősebb változás, egyik csapat sem mozdult el a forduló előtti pozíciójából: a Lille és a Marseille nyert, míg az őket követő Rennes, Lyon, Paris SG hármas döntetlent ért el. A LOSC-nak az egyik újonccsapat, a Caen jutott a hétvégére, s könnyed hazai siker lett a vége, míg a Marseille-nek alaposan meg kellett izzadnia a Bölöni László vezette Lens otthonában, de Benoit Cheyrou találatával végül sikerült megszerezni a három pontot.

A Lyon ellenben hihetetlen körülmények között bukott el kettőt, hiszen a 89. percben még 2-0-ra vezetett a Bice vendégeként, de a hazaiaknak sikerült ilyen rövid időn belül is egyenlíteni. Az utolsó percben szerezte meg a győztes gólt a Sochaux is, amely a Brest gárdáját múlta felül 2-1-re. Meglepetésnek számít a Montpellier toulouse-i sikere

Eredmények:
Arles-Avignon–Monaco 0-2 (Moukannjo, Pak Csu Jung)
Lille–Caen 3-1 (Chedjou, Hazard, Sow, ill. El Arabi)
Nancy–Bordeaux 0-0
Paris SG–Lorient 0-0
Rennes–Auxerre 0-0
Sochaux–Brest 2-1 (Budebuz – 11-esből, Ideye, ill. Grougi – 11-esből)
Toulouse–Montpellier 0-1 (S. Camara)
Nice–Lyon 2-2 (Civelli, Mouloungui – 11-esből, ill. Källström, López)
Saint-Étienne–Valenciennes 1-1 (Payet, ill. Pujol)
Lens–Marseille 0-1 (Be. Cheyrou)

Az élmezőny:
1. Lille 58 pont
2. Marseille 54
3. Rennes 51
4. Lyon 50
5. Paris SG 46

A góllövőlistát a 20 gólos Sow (Lille) vezeti.


Németország, Bundesliga, 28. forduló

Botránnyal indult a hétvége a német élvonalban: a St. Pauli–Schalke találkozó 88. percében – 2-0-s vendégvezetésnél – félbeszakadt, miután egy hazai drukker egy söröspohárral megdobta az egyik asszisztenst. A győzelmet aligha veszik el a gelsenkircheniektől, maximum a különbséget növelik meg 3-0-ra, a hamburgi kiscsapatra viszont jókora büntetés, esetleg pályabezárás vár.

A szombat és a vasárnap már a szokásos nyugodt mederben folyt tovább, a Bayern nagy nehezen, de legyőzte a sereghajtó Mönchengladbachot, s egy hellyel előrébb is lépett a tabellán, mivel közvetlen riválisa, a Hannover 4-1-es vereséget szenvedett Dortmundban. A szintén az élmezőnyben állomásozó Leverkusen Sam találatával nyert Kaiserslauternben, s még mindig ott lohol a Borussia nyakában, a Mainz viszont csak ikszelt hazai pályán a Freiburggal, amely már az első percben vezetett.

Hajnal Tamás góljával egy pontot elhozott Brémából a kiesés elől menekülő Stuttgart, a magyar középpályás a 71. percig volt a pályán. A vasárnapi mérkőzések közül a kiemelkedik a Köln–Nürnberg találkozó, amely bár gyenge színvonalú volt, de a véghajrá emlékezetes maradt: a hazaiak a 92. percben szerezték meg a győztes gólt a szlovén Novakovic révén.

Eredmények:
St. Pauli–Schalke 0-2 – félbeszakadt (Raúl, Draxler)
Bayern München–Mönchengladbach 1-0 (Robben)
Werder Bremen–Stuttgart 1-1 (Hajnal, ill. Frings)
Dortmund–Hannover 4-1 (Barrios 2, Götze, Grosskreutz, ill. Abdellaoue)
Mainz–Freiburg 1-1 (Allagui, ill. Cissé)
Kaiserslautern–Leverkusen 0-1 (Sam)
Hoffenheim–Hamburg 0-0
Köln–Nürnberg 1-0 (Novakovic)
Wolfsburg–Frankfurt 1-1 (Mandzukic, ill. Meier)

Az élmezőny:
. Dortmund 65 pont
2. Leverkusen 58
3. Bayern München 51
4. Hannover 50
5. Mainz 45

A góllövőlistát a 19 gólos Gomez (Bayern München) és Cissé (Freiburg) vezeti.


Olaszország, Serie A, 31. forduló

A szombat esti milánói derbi alighanem a bajnoki címről is dönthetett, ezért a csapatok nagy várakozással tekintettek a találkozó elé. A Milan azonban már az 1. percben vezetéshez jutott a brazil Alexandre Pato révén, majd az ő újabb és Cassano góljával végül 3-0-ra ki is ütötte az Intert, úgy, hogy a játékvezető Robinhót és Cassanót, valamint Chivut is kiállította.

Massimilano Allgeri együttese ezzel nagy lépést tett az aranyérem felé, ám közel sem lélegezhetnek fel, hiszen a Napoli fordulatos mérkőzésen 4-3-re nyert a Lazio ellen, s továbbra is ott furakodik a két milánói egylet között. A nápolyiak úgy nyertek római riválisuk ellen, hogy a vendégektől Biava és Sculli is a kiállítás sorsára jutott, s a Lazio 2-0-ra és 3-2-ra is vezetett már, az uruguayi Cavani azonban három góljával a hazaiak javára fordította a mérkőzést. A Catania alaposan helyben hagyta a Palermót a szíicíliai derbin, a forduló záró mérkőzésén a Juventus pedig idegenben győzte le a Romát, s így két pontra megközelítette mostani vetélytársát.

Vass Ádám ismét kezdő volt a Bresciában, a kék-fehérek hazai pályán legyőzték a Bolognát, míg a Rudolf Gergelyt 72 percen át foglalkoztató Bari Parmából hozta el mindhárom pontot. Koman Vladimir most nem került be a Sampdoria utazó keretébe, a Chievóban fellépő genovai csapatban viszont a 71. percben pályára lépett Laczkó Zsolt, aki így részese lehetett a 0-0-s döntetlennek.

Eredmények:
Brescia–Bologna 3-1 (Hetemaj, Zoboli, Caracciolo – 11-esből, ill. Di Vaio)
Milan–Internazionale 3-0 (Pato 2, Cassano – 11-esből)
Napoli–Lazio 4-3 (Cavani 3, egyet 11-esből, Dossena, ill. Mauri, André Dias, Aronica – öngól)
Parma–Bari 1-2 (Amauri, ill. Parisi, Alvarez)
Cesena–Fiorentina 2-2 (Jimenez, Caserta, ill. Gilardino, Montolivo)
Lecce–Udinese 2-0 (Bertolacci 2)
Genoa–Cagliari 0-1 (Acquafresca)
Chievo–Sampdoria 0-0
Catania–Palermo 4-0 (Balzaretti, Bergessio, Ledesma, Pesce)
Roma–Juventus 0-2 (Kraszics, Matri)

Az élmezőny:
1. Milan 65 pont
2. Napoli 62
3. Internazionale 60
4. Udinese 56
5. Lazio 54

A góllövőlistát a 25 gólos Di Natale (Udinese) és Cavani (Napoli) vezeti.


Spanyolország, Primera División, 30. forduló

Egyetlen gól döntött a Real Madrid és a Barcelona mérkőzésén is, fájó pont a királyi gárda drukkereinek, hogy amíg a katalánok Piqué találatával legyőzték idegenben a Villarrealt, addig kedvenceik hazai pályán kikaptak a bunkerfocit játszó Gijóntól. José Mourinho most először vesztett mérkőzést a Bernabéuban a Real edzőjeként. A két nagycsapat között ismét nyolcpontosra nőtt a különbség.

A mögöttük sorakozó csapatok közül a Valencia Roberto Soldado mesternégyesével fektette két vállra a Getafét, a Sevilla pedig 3-1-re győzött a Pintér Ádámot a kispadon hagyó Zaragoza ellen. A szintén az élmezőnybe igyekvő Espanyol ismét kikapott, most a Santander tudott nyerni a kisebbik barcelonai csapat otthonában. At Atlético Madrid viszont nyert, pedig Diego Forlán csak a kispadon kapott helyet a „matracosoknál”, a gólokat helyette Diego Costa szerezte, a vesztes Osasunában Vadócz Krisztián 24 percnyi lehetőséget kapott.

Eredmények:
Real Madrid–Gijón 0-1 (De las Cuevas)
Getafe–Valencia 2-4 (Manu del Moral, Sardinero, ill. Soldado 4)
Villarreal–Barcelona 0-1 (Piqué)
Sociedad–Hercules 1-3 (Ifran, ill. Drenthe 2, Portillo)
Espanyol–Santander 1-2 (Osvaldo – 11-esből, ill. Colsa, Giovani)
Levante–Málaga 3-1 (Stuani 2, Rubén Suárez, ill. S. Fernandez)
Deportivo–Mallorca 2-1 (Xisco, Nouioui, ill. Webó)
Sevilla–Zaragoza 3-1 (Perotti, Kanouté – 11-esből, Negredo – 11-esből, ill. Jarosík
Osasuna–Atlético Madrid 2-3 (Sola, Nekunam 11-esből, ill. Diego Costa 3)
Az Almería–Bilbao mérkőzést ma rendezik.

Az élmezőny:
1. Barcelona 81 pont
2. Real Madrid 73
3. Valencia 57
4. Villarreal 54
5. Sevilla 45

A góllövőlistát a 27 gólos Cristiano Ronaldo (Real Madrid) és Messi (Barcelona) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.