Segíti a kormány a külföldi befektetéseket

Komplex támogatási csomaggal próbálja ösztönözni a kormányzat a magyar vállalkozások külföldi működőtőke-befektetéseit; az ennek alapjául szolgáló kísérleti projekt akár már a nyáron elindulhat – írta hétfői számában a Világgazdaság.

MNO
2011. 04. 18. 8:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap úgy tudja, hogy a főként középvállalatok számára érdekes támogatásnál egyfajta szorzó alapján kalkulálhatnának az egyes tervek esetében.

A szervezést lebonyolító Nemzetgazdasági Minisztérium úgy számol, eleinte inkább szomszédos területeken befektető magyarok jutnának a tőkeexportot segítő forráshoz. Ennek ellenére a tárca arra számít, az egyedi, nagy értékű tranzakciók nélkül ebben az évben is egymilliárd euró alatt marad a tőkekihelyezés mértéke – olvasható a Világgazdaságban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.