Semmi mást, csak a Bibliát olvashatják a rabok

Csak a Bibliát olvashatják a rabok egy amerikai börtönben, mert a helyi seriff nem enged mást.

MNO
2011. 04. 15. 10:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-karolinai Berkeley megye börtönében cenzúrázzák ennyire szigorúan az olvasmányokat. Nemhogy más könyv, de még vallási témájú kiadvány sem kerülhet az elítéltek kezébe. Egy muszlim hitű rab megkérte barátnőjét, hogy vigye be neki a Koránt, ám a seriff nem engedélyezte a „muzulmán biblia” átadását. Így még a „Korán reggel, este Biblia” mondás sem áll a börtönre, bár hamarosan szélesedhet az olvasnivalók palettája. A rabok hivatalosan is panaszt tettek, az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma pedig helyt adott kifogásaiknak, mondván: a gyakorlat sért több törvényt is, ráadásul ütközik az alkotmány adta vallásszabadság biztosításával.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.