Százhalombattán indul a szúnyogirtás

Az országban elsőként kezdi meg a szúnyogok elleni védekezést Százhalombatta önkormányzata hétfőn; a földi és légi gyérítésre idén csaknem harmincmillió forintot költenek – közölte a polgármesteri hivatal szóvivője pénteken.

MNO
2011. 04. 08. 10:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyilas Hajnalka elmondta, hogy mivel a korábbi években is sikerült megakadályozni a vérszívók invázióját a lehető leghamarabb megkezdett földi és légi gyérítéssel, már hétfőn hozzálátnak az irtáshoz. A munkát 715 hektáron végeztetik el – elsősorban a város külterületein, az erőmű és a Duna között, illetve a Mol és a város között húzódó erdős területekre összpontosítanak.

Várhatóan 33 alkalommal végeznek majd irtást, ebből 24 földi, 6 légi és 3 úgynevezett biológiai gyérítés lesz (ez utóbbi módszerrel a lápos-vizes területeken elszaporodott lárvákat semmisítik meg).

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.