Szélvihar pusztított a temetőben

Szélvihar pusztított péntekre virradó éjjel a botpaládi temetőben, ahol ennek következtében a síremlékek több mint 70 százaléka megrongálódott – közölte Gyurkó András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település független polgármestere.

MNO
2011. 04. 08. 11:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tornádószerű szél a temetőben ledöntötte és összetörte a síremlékeket, fákat csavart ki, valamint háromszáz méter hosszon kidöntötte a sírkert kerítését – mondta az önkormányzati vezető. Hozzátette: a szélvihar éjfél körül egy sávban pusztított a 660 lakosú kisközség határában, s a temetőben okozta a legnagyobb károkat, amelyek felmérése még tart.

A tornádószerű szél a település házait nem érte el, épületekben nem tett kárt. Gyurkó András megemlítette, hogy a szélvihar a környék többi településén nem okozott károkat, azt még a mindössze két kilométerre lévő Kispaládon sem észlelték.

A polgármester tájékoztatása szerint az összetört vagy megrongálódott síremlékeket a hozzátartozóknak kell majd helyreállíttatniuk, akik közül nagyon sokan távol élnek Botpaládtól, s a legtöbben nyilván a médiából értesülnek majd a temetőt ért károkról.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.