Szigorúbb vizsgálatok az európai kikötőkben

Szigorítják a radioaktív vizsgálatokat az európai kikötőkben, miután hamarosan megérkeznek az első hajók Japánból.

MNO
2011. 04. 08. 10:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bloomberg beszámolója szerint Európa két legnagyobb kikötőjének, a rotterdami és az antwerpeni kikötőnek a szakértői még a tengeren elvégzik a szükséges vizsgálatokat. Azok a japán hajók, amelyek közvetlenül a földrengés és a szökőár, illetve a fukusimai atomerőműben bekövetkezett baleset után hagyták el az országot, 30 napos út után várhatóan április közepén érik el az európai kikötőket.

Mindamellett a kikötők szóvivőinek tájékoztatása szerint nem számítanak arra, hogy a megengedettnél nagyobb sugárszennyezettséget mérhetnek a Japánból érkező hajókon. A vizsgálat legfőbb célja, hogy megnyugtassák a rakományok kezelését végző kikötői személyzetet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.