180 forinton rögzíthetik a svájci frankot?

Jelentős előrelépés történt a bankszövetség és a kormány közötti tárgyalásokon, pénteken több pontban sikerült megállapodásra jutni, a nemzetgazdasági miniszter például egyetértett abban, hogy a svájci frank alapú hitelek törlesztőrészletének számításakor 180 forinton rögzítsék az árfolyamot.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/784894" target="_blank"><strong>• 160 forinton rögzítenék a frank és 250 forinton az euró árfolyamát</strong></a>

MNO
2011. 05. 20. 13:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Müller János, a Magyar Bankszövetség vezető tanácsadója elmondta: Patai Mihály, a bankszövetség elnöke pénteken délelőtt tárgyalt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel, és komoly előrelépés történt a kilakoltatási és árverési moratórium megszűnésének időpontjára tervezett összehangolt intézkedéscsomagot illetően.

A svájci frank rögzítéséhez mérten arányosan módosul a korábban bejelentetthez képest az euró és japán jen alapú hitelek törlesztésekor alkalmazott árfolyam is. Előrelépés van a kis- és közepes vállalkozói hitelek és a jelzálogfedezetű lakáshitelek élénkítését célzó kedvezmények kérdésében is.

Az egyeztetések tovább folytatódnak. A kormány és a bankszövetség közötti tárgyalások várhatóan kedden lezárulnak, s a felek a tervek szerint kedden délután közös bejelentést tesznek – mondta a vezető tanácsadó.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.