időjárás 12°C Amália 2022. október 7.
logo

A dél-koreaiak megszállták a Magas-Tátrát

MNO
2011.05.20. 15:00

A Magas-Tátrában vendégeskedő dél-koreai turisták száma tavaly meghaladta a magyarországi vendégek számát. A statisztikai adatok szerint 2010-ben 8829 koreai vendégeskedett a hegyekben – elfoglalva így a látogatottsági ranglétra negyedik fokát –, míg a magyarok száma 362-vel kevesebb volt.

Az egyik koreai azt mondja, azért választották a Magas-Tátrát, mert ha rövid ideig is, de szerették volna látni Európa ezen részét. A szingapúri vendég szerint a nyugat-európai árakkal összehasonlítva itt kedvezőbb a helyzet – számol be a Hospodárske Noviny. A vendégek a természetet elragadónak, a városokat és várakat gyönyörűnek tartják. A keleti vendégek bevallásuk szerint eddig nem tudtak semmit Szlovákiáról, szerintük reklámra lenne szükség, hiszen egy átlagos szingapúri évente csaknem 2800 eurót költ kirándulásra.

A távol-keletiek számára Európa különleges jelentőséggel bír, ide utaznak a végzős diplomások, vagy a jobb keresettel rendelkezők. A malajziai vendégek kitűnőnek találják az ételt és a sört, a tisztaságra sem panaszkodnak. Elmondásuk szerint túráznak, megnézik a jégbarlangot.

A szállodatulajdonosok az ázsiai vendégekben komoly lehetőséget látnak, bár jellemző rájuk, hogy rövid ideig időznek itt. Néhány csoport csak fél napra érkezik, mások pedig Budapestről utazva szállnak meg, majd utaznak tovább, például Lengyelországba – mondta el Janka Gantnerová szállodaigazgató a gazdasági lapnak. A beszámolóban kitérnek rá, hogy az egyik recepciós szerint a koreaiak az ittlét minden percét kihasználják, ezért akár este hétkor is nekiállnak mindent fotózni, reggel pedig korán felkelnek. Nincs is lehetőségük hosszabban időzni Szlovákiában, mivel nagyon feszes a programjuk – Koreában kevés szabadnap áll az emberek rendelkezésére.

(bumm.sk)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.