A farkasfalka meghódítja az Angyalok városát

A magyar mozik május 26-án mutatják be a Másnaposok második részét. A Las Vegas-i botrányos legénybúcsú után a farkasfalka ezúttal az egzotikus Thaiföldre utazik, ahol Stu álmai nőjét akarja feleségül venni. Azonban a mályvacukor-sütögetős sörözés beláthatatlan következményekbe torkollik. Todd Phillips szabadszájú komédiája minden bizonnyal a nyár sikerfilmje lesz.

Radócz Ákos
2011. 05. 26. 4:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hirtelen vágás után egy lepusztult bangkoki szállodában ébrednek, ahol minden stimmel… azazhogy mégsem. Alan teljesen kopasz, Stu arcát egy brutális tetoválás díszíti, Doug és Teddy eltűnt, valamint a fürdőben halálra rémiszti a másnaposokat egy Rolling Stones-logós farmerdzsekit viselő kismajom. Kiderül, hogy Doug még időben lelépett éjszaka, viszont az ara tinédzser öccsének mindössze a gyűrűsujját találják meg egy edényben. A történetbe ekkor kapcsolódik be a már a korábbi részből is ismert Chow, aki nevetve teszi fel a következő kérdést: „tutira király buli volt, semmire sem emlékeztek?” A barátok ekkor álmodni sem mernek arról, mi történt velük előző éjjel. A gondok csak akkor kezdenek el igazán tetőzni, amikor a kábítószeres maffiózó a szemük előtt teszi taccsra magát. A falka így gyorsan háromfősre apad, és rövid kupaktanács után megvitatják, hogy meg kell találniuk Teddyt, mielőtt elnyelné Bangkok. Segítségük mindössze a Phil nyakából a várost éberen fürkésző csuklyásmajom.

One Night in Bangkok

A szálak kibogozása finoman mondva is meglehetősen nehézkes. A nyomok az egyik szórakozónegyed teljesen kiégett lokáljához vezetnek, ahol a duhajkodó férficsapat a rohamrendőrökkel csapott össze és végzett mindent elsöprő pusztítást. Fény derül Stu furcsa arctetoválásának keletkezésére, amelyet a közelben lévő kétes szalonban varrtak rá. Eredetileg Mel Gibson alakította volna a tetoválóművészt, akit a botrányai miatt a stáb elutasított. A jelenetet ekkor Liam Neesonnal rögzítették, akit azonban mégis ki kellett vágni a filmből. Végül Nick Cassavetes testesíti meg a mogorva testfestő szerepét.

A rendőrkapitányságon úgy tűnik, sikerült Teddy nyomára lelni, azonban a fiatal fiú helyett egy szótlansági fogadalmat tett aggastyán szerzetest bíznak rájuk az egyenruhások. Epizódszerepet kap a Másnaposok 2-ben Paul Giamatti, A remény rabjai Oscar-jelöltje is, aki túszul ejtette az ara testvérét. Mr. Chow később visszatér a reménytelennek tűnő kutakodásba, közben a rendkívüli tehetséggel megáldott majommal is kalandoznak a szesztestvérek. A filmben természetesen Mike Tyson is feltűnik, azonban most egy tőle meglehetősen távol álló szerepben. A részleteket és a végkifejletet kár lenne lelőni, inkább a mozikban érdemes megtekinteni Todd Phillips szabadszájú alkotását, amely minden bizonnyal a nyár vígjátéka lesz.

Kóma, lenyúlt tetoválás és dohányzó majom

Már fél évvel a nemzetközi premier előtt több problémával kellett szembenéznie a film készítőinek, amelyek azóta csak tornyosulnak előttük. A tavalyi év végén a Másnaposok 2 forgatása közben szenvedett súlyos balesetet Scott McLean. A Mátrix-trilógia, illetve a Star Wars-filmekben szereplő ausztrál kaszkadőrt az egyik autós üldözés során történt karambol után mesterséges kómában tartották az orvosai.


Áprilisban a nemzetközi állatvédők jogi lépéseket fontolgattak Todd Phillips ellen. A PETA azért akarta beperelni a rendezőt, mert a filmben szereplő csuklyásmajom állítólag rászokott a dohányzásra. Később kiderült, hogy a direktor szórakozott és ütősebb promóciót akart filmjének, amikor azt nyilatkozata újságíróknak, hogy az állatot megtanították pöfékelni.

A három hónapig tartó forgatáson a napszúrástól kezdve egészen az ételmérgezésig mindennel szembesült a stáb. A sztárok szinte állandó orvosi segítségre szorultak, mindenki megjárta a bangkoki kórházakat. A Stút alakító Ed Helms majdnem rászokott a széntablettákra, mert nem bírta a gyomra az állandó megterhelést.

A fentiekkel ellentétben S. Victor Whitmill viszont nemcsak perrel fenyegette, hanem be is perelte a Másnaposok 2 producerét, mert állítása szerint a filmben lemásolták az általa készített jellegzetes mintát, amit Mike Tyson visel az arcán. A „művészi alkotás” készítője jogosulatlan felhasználás miatt él kárigénnyel a készítők felé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.