A főváros kiáll a ZP mellett

Nem támogatja a főváros vezetése a Zöld Pardon (ZP) bezárását – tájékoztatott Szűcs-Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója csütörtökön.

MNO
2011. 05. 19. 10:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint fogalmazott, a szórakozóhely bezárását a főváros „apolitikus” lépésnek tartja. Hozzátette: a valódi, közismert országzászló egyébként is a belvárosi Szabadság téren állt.

OKtóber végéig működhetnek

Október 31-éig tarthat nyitva a Petőfi híd budai hídfőjénél álló két szórakozóhely, a Zöld Pardon és a Café del Rió az újbudai képviselő-testület döntése értelmében, ezt követően be kell zárniuk – közölte Baráth Andrea, a hivatal sajtófőnöke csütörtökön az MTI megkeresésére, utalva az önkormányzat az ügyben hozott korábbi döntésére.

Baráth Andrea a szórakozóhelyek ügyével kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy a XI. kerületi képviselő-testület április 22-én úgy döntött, hogy a két szórakozóhely megkapja a közterület-foglalási engedélyt, január 1-jei, tehát visszamenőleges hatállyal. Jelezte azt is, hogy a Zöld Pardon és a Café del Rió üzemeltetői – a ZP Kft. és a Dream Works Kft. – csak szigorú feltételek mellett kaphatták meg az engedélyt.

Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester az áprilisi zárt testületi ülésen hozott döntés után az MTI-vel azt közölte: az önkormányzat elfogadhatatlannak tartja, és nem támogatja, hogy a ZP Kft., valamint a Dream Works Kft. által üzemeltetett szórakozóhelyek a korábbi évek gyakorlatának megfelelően működjenek. A két szórakozóhely működésével kapcsolatban ugyanis korábban a környéken élőktől számtalan panasz érkezett a hivatalhoz; a városrészben élők egyebek mellett elviselhetetlen zajra panaszkodtak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.