A kedvezmények radikális átalakítására készül a kormány

A kutatás-fejlesztésre és innovációra igénybe vehető adókedvezmények radikális átalakítására készül a kormány; a nyár végére várható a döntés, de a lehetséges módosításokról már megkezdődött a konzultáció – nyilatkozta a Világgazdaság csütörtöki számában a kormányszóvivő.

MNO
2011. 05. 19. 6:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Anna elmondta: a cél a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység ösztönzésére szolgáló adókedvezmények egységesítése és egyértelművé tétele. A jelenlegi szabályozás ugyanis nem egységes és nem mindenben harmonizál az európai gyakorlattal.

A kormányszóvivő szerint számos kiskaput rejt a jelenlegi rendszer, ami lehetővé teszi, hogy a kedvezményeket adóelkerülésre használják. Nagy Anna hangsúlyozta: fontos, hogy a kedvezmények valóban arra menjenek, amire szánják. Külön kiemelte a fiatal vállalkozásokat, és azt ígérte, hogy a széles körű igénybevétel érdekében külön kategóriát létesítenek az Európai Unióban is preferált vállalkozói csoport számára.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.