A születésről is adjunk hírt

Négy alkotás került be márciusban a babazászló-pályázat döntőjébe. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy a tervezett gyerekek megszülessenek és létrejöjjön egy támogató közösség is. Összesen 198 pályázat érkezett a felhívásra.

Lippai Roland
2011. 05. 12. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 7-én zárult a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom babazászló-pályázata. A csütörtöki eredményhirdetésen négy, a döntőbe jutott pályázatot mutattak be. A mozgalom célja ezzel a felhívással az volt, hogy a szülők adjanak hírt a baba érkezéséről. Ha a halálról hírt adunk, akkor adjunk a születésről is – tolmácsolhatjuk Túry Krisztina gondolatait. A mozgalom munkatársa elmondta: „nagy volt az érdekélődés”, 198 pályázat érkezett be a márciusi start óta. Két művet a közönségszavazatok alapján, míg másik kettőt az intézet döntése alapján juttattak a döntőbe, amelyek megtekinthetők a mozgalom weboldalán.

A mozgalom célja kettős: egyrészt támogatni kell, hogy a kívánt gyerekek megszülessenek, a másik cél pedig, hogy létrejöjjön egy támogató közösség is. Maga a babazászló ötlete Oberfrank Pál színművészé – emlékeztetett Kopp Mária. A neves professzor asszony nagyon fontosnak nevezte, hogy ne legyünk mindig „feketék”, meg kell mutatni az örömmel teli eseményeket is. Maga a pályázati szakasz sem záródik le: érdemes a kitett zászlókról készült fényképeket beküldeni az intézethez, mert akár már az év végén kihirdethetik, hogy melyik településen „érkezett a legtöbb gólya”.

A közönségszavazattal első helyen végzett Molnár Ádám arról beszélt, nagyon megtetszett neki az ötlet, és művészeti hallgatóként is érdekelte a kihívás. Akár gyermekkel közösen is elkészíthető műre törekedtek – mondta a szintén döntős Madarászné dr. Ifjú Bernadett, aki egyébként két kisgyermek édesanyja, és tervezik a harmadik babát is.

Voloncs Gáborné Haidekker Andrea a férjével közösen készített egy „örömfát”, amely leginkább a májusfához hasonlítható. A negyedik pályamű pedig két kis – eltérő színű – háromszög alakú zászló. H. Kovács-Tóth Krisztina nem tudott részt venni az eseményen. Ugyanakkor különdíjat kapott Somogyi Győző grafikus pályaműve. „Isten hozott” – hirdeti az alkotás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.