A támogatásból valósult meg az építkezés Pakson

Új üzemcsarnokot és irodaházat épített a Paksi Ipari Parkban a Paksi Atomerőmű egykori generálkivitelezőjének utódvállalata, a 22-es Építő, Tervező és Szolgáltató Kft., a több mint 220 millió forint értékű fejlesztést az Európai Unió a Dél-Dunántúli Operatív Program útján támogatta, a cég közel 85 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

MNO
2011. 05. 12. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss László ügyvezető igazgató és Tuba Istvánné gazdasági vezető közlése szerint a beruházással a cég versenyképességét, piaci pozícióját szeretnék erősíteni. Célul tűzték ki az alkalmazott technológiák fejlesztését, illetve a környezettudatosabb energiafelhasználást is. A fejlesztés keretében egy kéthajós, daruzott csarnok épült, valamint egy kétszintes szociális és irodaépület, emeletén akadálymentes irodablokkal.

A pályázat részeként a 22-es Építő Kft. vállalta, hogy a már meglévő munkahelyek megtartása mellett tíz újat is létrehoz, ezáltal a saját foglalkoztatottak számát 41 főre bővíti. A 22-es Építő, Tervező és Szolgáltató Kft. 1992-ben – a Paksi Atomerőmű generálkivitelezőjéből, a 22. Sz. Állami Építőipari Vállalat paksi főmérnökségéből – alakult. A cég profiljában az építőipari tevékenységek teljes skálája megtalálható. Jelentős kivitelezési feladatot vállaltak a Paksi Atomerőmű mellett a kiégett kazetták átmeneti tárolójának építési munkáiban, illetve felújítási és rekonstrukciós munkát végeztek a Mol Nyrt. több telephelyén.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.