A tengerbe dobták a menekülteket

Tengerbe dobtak 17 menekültet az őket Szicíliába szállító embercsempészek csütörtökön. Egyikőjük holttestét már megtalálták, két nőt pedig még keresnek, de valószínűleg ők is megfulladtak.

MNO
2011. 05. 19. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A másik 14 menekültnek, akik mindannyian 25-30 év közöttiek, sikerült kiúsznia az olaszországi sziget partjára – számolt be az esetről az olasz média.

Néhány napi szünet után újra felerősödött a szintén olaszországi Lampedusa szigetére tartó menekültáradat. Csütörtökre virradó éjjel egy csónak 20 órás út után 208 líbiai bevándorlóval a fedélzetén érkezett meg a már amúgy is menekültekkel zsúfolt szigetre. A csaknem egynapos utat 23 nő és számos kiskorú is átvészelte a mindössze 11 méter hosszú csónak fedélzetén, de mindannyian jól vannak – közölték a lampedusai hatóságok.

Az olasz parti őrség helikoptere még két, menekülteket szállító hajót látott Lampedusa felé közeledni, egyenként körülbelül 200 emberrel a fedélzetükön.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.