Adókedvezményekkel az új munkahelyekért

Adókedvezménnyel igyekszik ösztönözni az új munkahelyek létesítését a szerb kormány.

MNO
2011. 05. 12. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magáncégek a jövőben egy évig több mint 50 százalékkal kevesebb jövedelemadót és egyéb járulékot fizetnek az új alkalmazottak után, majd a következő két évben a kedvezmény mértéke 40, illetve 20 százalékra csökken.

Az RTS tv-adónak a szerb gazdasági minisztert idéző jelentése szerint a kedvezményeket már a jövő héttől törvényesítik. A miniszter, Nebojsa Ciric egyúttal kiemelt támogatást helyezett kilátásba a gazdasági válságtól különösen érintett térségeknek.

A szerb gazdasági minisztérium adatai szerint a foglalkoztatottak száma tavaly 90 ezerrel csökkent, jelenleg havonta mintegy 20 ezren vesztik el állásukat. A munkanélküliségi ráta 20 százalék, az állástalanok hivatalos száma 764 ezer Szerbiában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.