Alföldi nem tart a minisztertől, csak a „szabadságharctól” + Képriport

Mivel az előadásban nincs szexuális aktus, tulajdonképpen a semmit kívántam az újságírónőnek – mondta Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház vezérigazgatója szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján a pénteki sajtótájékoztatón történtekkel kapcsolatban.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/786184" target="_blank"><strong>• Alföldi kijelentése kapcsán „komolyra fordult a helyzet”</strong></a>

MNO
2011. 05. 25. 10:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Trágár, obszcén kifejezést nem használtam, az orális jelzőt az újságíró mondta ki először, erre én egy élccel válaszoltam, abban a stílusban, ahogy ő kérdezett” – tette hozzá. Leszögezte: nem viselkedett méltatlanul, pontosan tisztában van a Nemzeti Színház vezérigazgatói pozíciójával járó felelősséggel.

Hangsúlyozta: tiszta lelkiismerettel megy holnap a miniszterhez, a pénteki sajtótájékoztatón nem történt „verbális nemi erőszak”, senkit nem sértett meg emberi méltóságában. „Nincs mitől félnem” – mondta, hozzátéve: annak ellenére sincs mitől félnie, hogy bizonyos politikai erők „kulturális szabadságharcot” hirdettek ellene.

Alföldi Róbert tagadta, hogy az általa rendezett Az ember tragédiája hatodik színében a színészek félmeztelenül vonaglanának. Hogy állításait igazolja, Madách Imre darabhoz írt rendezői instrukcióiból idézett. A sajtótájékoztatón Blaskó Péter színművész méltatta Alföldi munkásságát, mint fogalmazott, távozásával szétesne a Nemzeti ígéretes munkája.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.