időjárás 15°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Alföldi nem tart a minisztertől, csak a „szabadságharctól” + Képriport

MNO
2011.05.25. 10:30

Mivel az előadásban nincs szexuális aktus, tulajdonképpen a semmit kívántam az újságírónőnek – mondta Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház vezérigazgatója szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján a pénteki sajtótájékoztatón történtekkel kapcsolatban.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/786184" target="_blank"><strong>• Alföldi kijelentése kapcsán „komolyra fordult a helyzet”</strong></a>

„Trágár, obszcén kifejezést nem használtam, az orális jelzőt az újságíró mondta ki először, erre én egy élccel válaszoltam, abban a stílusban, ahogy ő kérdezett” – tette hozzá. Leszögezte: nem viselkedett méltatlanul, pontosan tisztában van a Nemzeti Színház vezérigazgatói pozíciójával járó felelősséggel.

Hangsúlyozta: tiszta lelkiismerettel megy holnap a miniszterhez, a pénteki sajtótájékoztatón nem történt „verbális nemi erőszak”, senkit nem sértett meg emberi méltóságában. „Nincs mitől félnem” – mondta, hozzátéve: annak ellenére sincs mitől félnie, hogy bizonyos politikai erők „kulturális szabadságharcot” hirdettek ellene.

Alföldi Róbert tagadta, hogy az általa rendezett Az ember tragédiája hatodik színében a színészek félmeztelenül vonaglanának. Hogy állításait igazolja, Madách Imre darabhoz írt rendezői instrukcióiból idézett. A sajtótájékoztatón Blaskó Péter színművész méltatta Alföldi munkásságát, mint fogalmazott, távozásával szétesne a Nemzeti ígéretes munkája.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.