Antiszemita divatdiktátor?

Antiszemita kijelentései miatt június 22-én kell bíróság elé állnia John Galliano divatdiktátornak.

MNO
2011. 05. 12. 19:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagy múltú Dior divatház elbocsátott tervezője személyesen is részt vesz a tárgyaláson – jelentette be csütörtökön ügyvédje. A bíróság két, Gallianóval kapcsolatos ügyet tűz napirendjére, mindkettő a párizsi Marais negyedben történt.

Az első esetben egy házaspár vádjait vizsgálják: a pár azt állítja, Galliano zsidóellenes kijelentéseket tett. A második esetben egy nő jelentette fel a divatcézárt fajgyűlölő gorombáskodása miatt. A Dior épp ezen esetek miatt vált meg vezető tervezőjétől, aki 15 éven át szolgálta a divatházat. Ha elítélik, az 50 éves Gallianóra hathavi szabadságvesztés és 22 500 eurós pénzbírság megfizetése vár.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.