Anyját akarta meglátogatni, Chilében kötött ki

Elszökött otthonról, hogy láthassa az anyját egy tízéves fiú Bolíviában, ám végül Chilében kötött ki.

MNO
2011. 05. 12. 14:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyerek a bolíviai fennsíkon él apjával és négy testvérével, szülei elváltak. Annyit tudott anyjáról, hogy Cochabamba városának börtönében tölti szabadságvesztését kábítószeres ügy miatt. A fiú, miután elszökött otthonról, egy teherautó alvázához erősített szerszámosládában bújt meg. Azt hitte, hogy a kocsi Cochabambába tart, ám az út Chilébe vezetett. A gyerek két napig gubbasztott a ládában, és szerencsés, hogy túlélte az utat, mivel az Andok magas hegyei között éjjel fagy, a fiún pedig csak egy nadrág volt, vékony pulóver és elnyűtt cipő.

A gyerekre Alto Hospicióban figyelt fel egy nő. A fiú az utcán kódorgott céltalanul, az asszony pedig elvitte magához és azóta is gondoskodik róla. Egyelőre „megtalálója” családjánál marad, a körülmények jók – közölte Chile kisebbségekkel foglalkozó hatósága.

A fiúcska egyébként Cochabamba börtönében sem találkozott volna anyjával. Rosszul tudta, hogy az asszony börtönben van: egy hónappal ezelőtt szabadon engedték, ő pedig falvakban vállalt munkát. A bolíviai külügyminisztérium azt közölte, hogy a nő hamarosan Chilébe repül fiáért. A gyerek a chilei rendőrségen elszökését azzal magyarázta, hogy bátyja bántalmazta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.