Az EB a legnagyobbakkal száll szembe

Az Európai Bírósághoz fordul az Európai Bizottság (EB) egyes spanyol és francia jogszabályok miatt – közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

MNO
2011. 05. 19. 18:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brüsszeli szervezet csütörtökökön hozta nyilvánosságra a tagállamok ellen, elsősorban jogi hiányosságok miatt indított eljárásokat. Az Európai Bizottság Franciaország ellen a külföldi nyugdíj- és befektetési alapokat diszkrimináló adójogszabályok miatt tett feljelentést. A szervezet szerint a párizsi kormányzat forrásadó-mentességet biztosít a hazai nyugdíj- és befektetési alapoknak, míg ezt a kedvezményt külföldi alapok nem vehetik igénybe.

A bizottság először 2010 márciusában szólította fel Franciaországot, hogy változtasson a kérdéses adójogszabályon. Spanyolország esetében az egészségügyi berendezések csökkentett forgalmi adója miatt tett feljelentést az Európai Bizottság. Az EU ugyan engedélyezi a mérsékelt forgalmiadókulcs kivetését, ám azt csak egyes, fogyatékkal élők által használt termékekre szabhatják ki a tagállamok.

A csütörtökön nyilvánosságra hozott figyelmeztetések között szerepel, hogy a bizottság a novemberben elfogadott, banki tőkemegfelelési szabályok átvételéről való tájékoztatásra szólítja fel Görögországot, Olaszországot, Lengyelországot, Spanyolországot, Szlovéniát és Portugáliát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.