Az Egyesült Államok őszintén hálás Magyarországnak

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete csütörtökön személyesen fejezte ki háláját Martonyi János külügyminiszternek azért a segítségért, amelyet a magyar külügy négy külföldi újságíró – köztük két amerikai állampolgár – líbiai szabadon engedése érdekében nyújtott.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/785101" target="_blank"><strong>• Magyar segítséggel szabadultak ki az újságírók + Képek</strong></a>

MNO
2011. 05. 19. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis erről a magyar tárcavezetővel folytatott megbeszélése után tájékoztatta a Külügyminisztériumban megjelent újságírókat. Az amerikai nagykövet hálájának adott hangot amiatt is, hogy a magyar kormány nagy segítséget nyújt az Egyesült Államoknak az észak-afrikai térségben kialakult helyzet áttekintésében.

Martonyi János emlékeztetett arra: szerdán Magyarország tripoli nagykövetségének segítségével engedtek szabadon négy külföldi újságírót. A líbiai kormány képviselője Magyarország tripoli nagykövetének adta át a hetek óta fogva tartott két amerikai, egy brit és egy spanyol állampolgárságú újságírót, akik a legfrissebb hírek szerint már úton vannak Tunéziába, és a remények szerint biztonságban átléphetik a határt – fűzte hozzá.

A külügyminiszter ezzel összefüggésben hangsúlyozta, hogy Magyarország továbbra is nyitva tartja Tripoliban lévő nagykövetségét, amely immáron szinte egyetlenként képviseli ott az Európai Unió tagországait. Mint mondta, a nagykövetség munkatársai készek további humanitárius segítséget nyújtani hasonló helyzetekben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.