Az EU-nak ezt a vívmányát meg kell őrizni

Az EU-belügyminiszterek csütörtöki brüsszeli tanácskozásán mindenki egyetértett azzal, hogy a személyek szabad mozgása az EU egyik legfőbb vívmánya, amelyet meg kell őrizni – hangsúlyozta újságírók előtt Pintér Sándor.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/783562" target="_blank"><strong>• Pintér nem lát okot az aggodalomra az ellenőrzések miatt</strong></a>

MNO
2011. 05. 12. 13:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar belügyminiszter, aki a soros magyar EU-elnökség képviseletében vezette a vitát, a hivatalos rész lezárultával, a miniszterek munkaebédje előtt Cecilia Malmström belügyi EU-biztossal tartott rövid közös sajtótájékoztatót.

Malmström elmondta: nagyon világosan és egyértelműen kell szabályozni azt, hogy milyen esetekben lehet – végső eszközként – ideiglenesen visszaállítani a schengeni övezet belső határain az ellenőrzést.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.