Azt állítja, nem mondott olyat, hogy „menj a p...ba”

Rágalmazásért beperelte a L'Équipe című sportlapot Nicolas Anelka, a francia labdarúgó-válogatott volt csatára, aki 150 ezer eurót és helyreigazítást követel az újságtól.

MNO
2011. 05. 21. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A L'Équipe tavaly júniusban az elsők között számolt be a dél-afrikai világbajnokságon szerepelt nemzeti együttes botrányáról. Az első momentuma ennek az volt, hogy a Mexikó elleni mérkőzés szünetében Anelka állítólag trágár szavakat mondott a szövetségi kapitánynak, Raymond Domenechnek. Az újság másnap címlapon hozta az ominózus mondatot (Va te faire enculer, sale fils de pute – Menj a p...ba, a k...va anyádat!), a támadót pedig hazaküldték a tornáról, majd a történteket még további botrányok követték.

A 32 éves Anelka most azt állítja: nem úgy fejezte ki magát, ahogy azt a L'Équipe idézte, és a kártérítés mellett egy címlapos helyreigazítást is követel a laptól. Ügyvédei a pénteki, bírósági meghallgatáson őt igazoló írásos tanúvallomást mutattak be Thierry Henrytól, Eric Abidaltól és Patrice Evrától, míg a L'Équipe főnöke, Francois Morinicre azt mondta: a cikket készítő két újságíró négy különböző forrásból is hallotta, mit mondott Anelka. A vb után a futballistát 18 mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta a francia szövetség.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.