Borsodban egyre kevesebben vannak munka nélkül

Csökkent a regisztrált munkanélküliek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol áprilisban 72 400 állástalant tartottak nyilván. Márciusban számuk még meghaladta a 78 ezret, februárban pedig a 80 ezret.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/783542" target="_blank"><strong>• Megmozdult a piac, jelentősen csökkent a munkanélküliség</strong></a>

MNO
2011. 05. 12. 16:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megyei kormányhivatal munkaügyi központjának adatai szerint a regisztrált álláskeresők létszáma alapján számított munkanélküliségi ráta Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 24,5 százalékot tett ki, miközben az országos átlag 13,8 százalék volt az év negyedik hónapjában. A regisztrált munkanélküliek kevesebb mint tizede pályakezdő volt.

A tájékoztatás szerint az állástalanok számának mérséklődése elsősorban a közfoglalkoztatásnak és a bővülő álláshelyeknek köszönhető. A megyében áprilisban 8 ezer betöltetlen állást tartottak nyilván, ezek többsége valamilyen támogatási formához kötött volt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.