Chirac újra a bíróságon találhatja magát

Folytatódhat a Jacques Chirac volt francia elnök ellen közpénzek elsikkasztása miatt márciusban felfüggesztett per – határozott a francia semmítőszék pénteken.

MNO
2011. 05. 20. 18:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 11 évi jogi csatározás után elindított pert azért függesztették fel, mert Chirac egyik vádlott-társa panaszt emelt. Úgy találta, hogy a tárgyalt sikkasztási és hivatali visszaélési ügyek egy része túl régen történt, s ezért alkotmányossági problémákat vet fel a per. A semmitőszék azonban úgy határozott, hogy nem állnak fenn olyan körülmények, amelyek miatt az alkotmányos tanács elé kellene vinni az ügyet. Franciaországban a II. világháború óta nem állt bíróság elé államfő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.