Diadalt aratott az, ahogy a király dadogott

A négy Oscar-díj és számos egyéb rangos elismerés mellé szerdán további három díjat gyűjtött be A király beszéde című történelmi dráma a brit közönség szavazatai nyomán odaítélt Nemzeti Filmdíjak átadásán.

MNO
2011. 05. 12. 19:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tom Hooper alkotása megkapta a legjobb drámának járó elismerést is, a VI. György brit uralkodót alakító Colin Firth pedig a kategória legjobb színésze lett – számolt be róla a BBC hírportálja. A National Movie Awards győztesei között volt az utolsó Harry Potter-film, a Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész is, amely a legjobb fantasy díjában részesült. A produkció II. része a nyár legjobban várt filmje címet kapta.

A filmvászon ikonjának Johnny Deppet, A Karib-tenger kalózai-sorozat sztárját választották a mozinézők. A díjat kollégája, Geoffrey Rush vette át a nevében, aki mind A király beszédében, mind A Karib-tenger kalózaiban emlékezetes alakítást nyújtott. A legjobb vígjáték trófeájával a Paul című film alkotói távoztak. Mint a díjat átvevő Simon Pegg, a sci-fi komédia forgatókönyvírója és szereplője kijelentette, azért becses számukra ez az elismerés, mert azt a nézők szavazatai alapján kapták meg, és az ő véleményüket tekintik a legfontosabbnak. Az animációs mezőny befutója az Aranyhaj és a nagy gubanc lett a brit közönség ítélete alapján.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.