Egy falu, ahol nincs munkanélküli

<br /> Megszűnt a munkanélküliség Komlóskán, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen mindenkinek van állása – írta az Észak-Magyarország csütörtökön.

MNO
2011. 05. 12. 7:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mezőgazdasági programot indított Komlóskán az önkormányzat, amely olyan helybéli idős emberektől vett át öthektárnyi földet, akik nem tudták megművelni azt. Sikeres pályázatoknak köszönhetően az eddig állástalan helybéliek dogoznak a földeken, a termést pedig az iskola és a szociális intézmények használják fel, de a piacra is jut belőle.

A hasonló kezdeményezések összehangolására létrehozták a Zempléni Helyi Termék és Szolgáltató Klasztert, amelynek már több mint harminc tagja van – olvasható az Észak-Magyarországban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.