Elítélhetik a cukorcsempészeket

Több ezer tonna import kristálycukrot adtak el Magyarországon a vám megfizetése nélkül – és így 227 milliós bevételkiesést okoztak – azok a vádlottak, akiknek az ügyét ma tárgyalja másodfokon a Győri Ítélőtábla.

MNO
2011. 05. 12. 5:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádlottak a kristálycukrot 2005–2006-ban, Horvátországban vásárolták a Hollandiában, illetve Szlovákiában bejegyzett cégeiken keresztül, és a nem uniós országból származó áru közösségi szabad forgalomba bocsátását kezdeményezték a magyar vámhatóságnál. Ebben az esetben a rendeltetési helyként megjelölt Hollandiában, illetve Szlovákiában kellett volna a vámot kivetni. A cukrot azonban Magyarországra szállították, és itt adták el, de vámot nem fizettek.

Az elsőrendű vádlott felfüggesztett szabadságvesztést kapott, a másod- és a harmadrendű vádlottat három év, illetve három év hat hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte az elsőfokú bíróság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.