Elkezdődött a hatodik magyar református világtalálkozó

Elindult a magyar reformátusok hatodik világtalálkozójának honlapja; a rendezvénysorozat májustól októberig tart, a honlap az egyházkerületek által szervezett programokat öleli fel – közölte a Magyarországi Református Egyház kommunikációs szolgálata csütörtökön.

MNO
2011. 05. 12. 19:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írták, a világtalálkozó központi üzenete: „Krisztusért követségben”. A teljes programot ismertető honlapon lehetőség van a világtalálkozóhoz kötődő további események regisztrálására is. A honlapon kiemelt programként szerepel egyebek mellett a Szeretethíd, amelyet jövő pénteken és szombaton rendeznek a Kárpát-medence református gyülekezeteiben. Az esemény a Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntes munkát népszerűsítő programja, amely a magyar reformátusság egységesülését ünnepelve kiterjed a Kárpát-medence egészére.

A Szeretethíd kezdeményezésének célja, hogy kisebb-nagyobb csoportok munkálkodjanak a társadalmi felelősségvállalás jegyében szociális, fejlesztési vagy ökológiai területen. A Szeretethíd segítségnyújtó akcióiban részt vehetnek idősek és fiatalok, egyháztagok és világi emberek, egészségesek és fogyatékossággal élők, „akik együtt tehetnek egymásért, a helyi és gyülekezeti közösségekért és a teremtett világért” – olvasható a honlapon.

Szintén a kiemelt programok között található a VIII. református zenei fesztivál. A június 3-án kezdődő háromnapos programban többek között koncertek, zenés áhítatok, kórustalálkozó, kerekasztal-beszélgetések és kiállítás várják az érdeklődőket.

A honlapon ezenkívül megtalálható több esemény – köztük az egységes Magyar Református Egyház vezető szerve, a Generális Konvent június 21-22-i temesvári plenáris ülésének, a július 19-23. között Tatán rendezendő Csillagpont református ifjúsági találkozó, valamint a Kárpát-medence református oktatási intézményeinek szeptember 3-i közös, rimaszombati tanévnyitójának – beharangozója.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.